O kapele


Tarapaca Jazz

 

 

Kapela Tarapaca Jazz se aktivně podílí na kulturní scéně od roku 2003. Za roky působení prošla zásadním vývojem, během kterého se celkový zvuk pozvolna transformoval z klasického jazzového pojetí do moderních aranžmá a soudobých hudebních stylů.

Těžištěm tvorby stále zůstávají charakteristické úpravy klasických standardů. Jejich podíl se v celkovém repertoáru s rostoucí vlastní tvorbou postupně zužuje. Nejznámějšími úpravami jsou Well You Needn't, Angel Eyes či Nature Boy. Z vlastní tvorby k nejvděčnějším skladbám patří U.F.O., 12 Bars of Zodiak, Yetti, Honeydew a další. Poslední část programu tvoří písně převzaté ze soudobé hudební scény (A. Keys, S. Wonder, aj.).

Dvorní zpěvačkou je od samého počátku Eliška Faicová. V současné době je na mateřské dovolené a zastupuje jí Petra Kratochvílová. Na mnoha koncertech, ať už jako záskok, nebo po boku Elišky, s námi vystupovala Šárka Pexová. Dalšími původními členy jsou saxofonista David Chabr, kytarista Josef Okrouhlík, basista Matěj Tenkl a pianista Jaroslav Bárta, který pro kapelu komponuje, aranžuje a působí jako kapelník. Původního bubeníka Rasťu Bartoše po dvou letech nahradil Tomáš Hájek. Tomáše nedávno nahradil nový přírůstek, kapelnický benjamínek, Petr Baláš. Při výjimečných příležitostech společně s kapelou vystupuje i devítičlenná vokální sekce.

V této sestavě kapela absolvovala bezpočet vystoupení. Za spolupráce s brněnskou agenturou Art (ing. Jiří Švéda) se představila v předním jazzovém klubu v Berlíně a uskutečnila turné po Čechách a Moravě. V letech 2004 a 2005 natočila Tarapaca Jazz dva demo snímky.

Téměř po 10 letech existence vydává kapela v roce 2013 své debutové album Voices.

 

 

Členové

 

Petra - zpěv

peta hlava-2x.jpg

 

David - saxofony

david 2 hlavax.jpg

Jára - klávesy, kapelník

jára hlava-2-x.jpg

 

Matěj -el.baskytara

matěj hlava-mx.jpg

Tomáš - bicí

tomas hlava-m-x.jpg

 

Kuba - kytara

Kuba Juránek


 


Bývalí nebývalí členové a externisté

 

Lenka Novotná - zpěv

lenka hlavax.jpg

 

Eliška Faicová Flaková - zpěv

eli
			hlava-mx.jpg


 

Šárka Pexová - zpěv

sarka2x.jpg

Peťa Baláš - bicí

Rasťa Bartoš - bicí

Pepa - kytara

pepa hlava2x.jpg

Magda Řehořová - zpěv

Magda Řehořová

 Vokální sekce

 

Mirka Škrdletová, Eva Potužáková, Petra Kratochvílová, Denisa Slavíková, Káťa Orlová, Láďa Tenkl, Kuba Smrčka, František Konečný, Libor Potužák sborx.jpg

 

 

 

 

 

 

Záskokové a hosté

 

Jakub Juránek (guit.), Martin Kapusník (b.), Cyril Loyda (drms.), Marek Buble (sax), Petr Kalfus (sax), Marek Prokop (sax), Michal Lamač (trp.), Terezka Rajnincová (voc.), Lenka Suchánková (voc.), Pavel Menhart (dir.), Martina Ježková (vl.), Eva Válová (vl.), Eva Kubešová (vla.), Iva Kubešová (vcl.), Robert Šmíd (trp.), Jakub Valeš (trb.)