Eliška 

elinka v divadle.jpg

 

 

Eliška Faicová se narodila v krkonošském Vrchlabí. V šesti letech, ač nerada, se společně s rodinou odstěhovala do jížních Čech ( Soběslav ), kde začala navštěvovat základní uměleckou školu ( kytara, klavír, sólový a sborový zpěv ). V roce 2002 úspěšně složila přijmací zkoušky na Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, což málem složilo i ji samotnou. Byla přijata na hudebně dramatický obor se zaměřením na muzikál a zde také čtyři roky válčila. V roce 2006 zakončila své studium maturitní zkouškou a opustila školu. Asi 2 měsíce pracovala jako asistentka financí v jedné nejmenované společnosti, ale jelikož byla její práce, jak slibovali při nástupu, opravdu kreativní, rozhodla se odejít a 1.2. 2007 nastoupila do TV NOVA jako asistentka produkce v sekci hranné tvorby. Ale jak všichni víme, nic netrvá věčně, a tak i Eliška ukončila spolupráci s TV NOVA a nyní pracuje jako produkční v grafickém studiu. Elišku jste mohli zaznamenat v soutěži Česko hledá Superstar III.

Eliška studovala společně s Járou Bártou jak konzervatoř, tak i gymnázium v Soběslavi. A už i tenkrát v Soběslavi si spolu zahráli a zazpívali (a už ondá jim to spolu šlo moc pěkně). Tak není divu, že první kdo Járovi přišel na mysl, když se začala hledat zpěvačka, byla právě Elinka.

Tarapaca Jazz není jediná Táborská kapela, kde můžete Elišku vidět a slyšet. Druhou její táborskou kapelou je Tábor Superstar Band. V prosinci 2007 ji oslovilo torzo kapely Reskata, kde od té doby plně využívá svůj bigbeatový potenciál.

V současné době si Elinka "užívá" mateřsví a byla sproštěna většiny koncertních povinností. S kapelou nyní vystupuje Petra Kratochvílová.

 

Ankety

Jakou naší píseň byste vybrali pro videoklip?