Kronika 2006

2006

 

Leden – Březen – dlouhá příprava na náš doposud největší koncert a samostatné vystoupení v Táborském divadle.

 

18.3. – den D. K tomuto dni, bylo napsáno bezpočet not, několik nových kompozicí a aranžmá, pár inter, vstupů a vsuvek. Vokální sekce se rozrostla o jednoho tenoristu Jana Petra Nekováře. Byl sestaven i smyčcový kvartet v obsazení 1.housle – Martina Ježková, 2.housle – Eva Válová, viola – Eva Kubešová a na violoncello – Ivanka Kubešová. K Davidovi přijali pozvání tři kamarádi z KJJ – Míša Lamač(trp), Peťa Kalfus (alt sax) a Marek Buble (alt sax). Na perkuse zavítal Pepa Makoč, který si s námi už jednou zahrál v táborské Sedmičce. A aby se to celé podařilo uvařit v ten velkolepý koncert, byla nezbytná pomoc dirigenta Pavla Menharta, který strávil mnoho hodin na zkouškách, zejména pak nejvíce práce odvedl se smyčcovým kvartetem. Patří mu za to velký dík. Liborovi se podařilo kontaktovat dovozce vína Tarapaca, společnost Vinicola s.r.o., která zasponzorovala tento večer věnováním vín k ochutnávce. Koncert byl velikou výzvou a ve výsledku i velikým uspokojením.

 

12.4. – Další velikou akcí, na které se měla možnost Tarapaca kdy podílet, byl koncert v Lucerna Music Baru v Praze pod názvem Tábor v Praze. Vedle Jirky Fišera, záštity města a dalších byla akce z mého pohledu ponejvíce organizovaná Lenkou Želivskou. Tarapaca hrála sice na vedlejším pódiu, ale v pravdě nebylo zas tak vedlejší :-)

 

17.5. – Proběhla reciproční akce pro našeho sponzora Vinicolu s.r.o. U příležitosti veletrhu vín v Průmyslovém paláci v Praze měla Tarapaca vystoupit jako doprovodná akce. Bohužel organizátor této akce nebyl schopný zajistit vhodný prostor k produkci, tak jsme se po 2odehraných písních obrátili zpět k domovu. Snad se na nás štěstí usměje u jiné příležitosti.

 

13.6. – Matěj domluvil koncert ve Velbloudovi v Českých Budějovicích. Ačkoliv se akce líbila a byli jsme pozváni k zopakování, bylo znát, že jsme dlouho nevystupovali a standardní výkon nás stál více úsilí než jindy. Však rádi se do Budějovic navrátíme a budeme se otiskovat do povědomí místních posluchačů, než tam pevně zakořeníme (od slova kořen, ne koření).

 

16.6. – V pátek jsme vyrazili do Karlových Varů, zpět do hotelu Imperiál, místního pátečního klubu. Navzdory spalujícím teplotám do klubu přišel docela slušný počet posluchačů. Tentokráte těžiště tvořilo starší osazenstvo, tak jsme improvizovaně přizpůsobili druhou polovinu vystoupení a obrátili od instrumentálních skladeb ke zpívaným a od moderních kompozicí ke klasickým. Paní pořadatelka Irena Goldobinová byla opět velmi vstřícná a milá a tak se stala protiváhou k nekonečnému 9-ti hodinovému cestování. Cestou zpět jsme objevili i jednu čerpací stanici s moc milou pani Obsluhou, kterou rozhodně budeme navštěvovat na cestách zpět pokaždé.

 

Ankety

Jakou naší píseň byste vybrali pro videoklip?